ΚΡΑΤΗΣΗ

Αξιοθέατα Ύδρας

Αρχοντικά

Η Ύδρα είναι διάσημη για τις παραδοσιακές τις εικόνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κτίρια 200 ετών να στέκονται ακόμα γερά. Τόσο γερά μάλιστα που ακόμα χρησιμοποιούνται από την υψηλή κοινωνία της Ύδρας και γι’ αυτό δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό και άλλα από αυτά χρησιμοποιούνται από δημόσιες υπηρεσίες. Το Σαχτούριο αρχοντικό αυτή τη στιγμή στεγάζει την Εθνική Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Το αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη αποκτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και μετατράπηκε σε μουσείο. Άλλα γνωστά αρχοντικά είναι του Μπουντούρη, του Βούλγαρη και του Ραφαλιά.

Εκκλησίες - Μοναστήρια

Η πιο κοντινή εκκλησία, ακριβώς στο κέντρο του λιμανιού, είναι η Μητρόπολη της Ύδρας. Η Παναγία η Φανερωμένη ξεχωρίζει από το ψηλό καμπαναριό με το μεγάλο ρολόι, το οποίο ανακοινώνει τα θρησκευτικά γεγονότα. Υπάρχουν ακόμα άλλες εκκλησίες με πανέμορφους τρούλους που στηρίζονται σε μαρμάρινα τόξα, όπως ο Άγιος Ιωάννης και η Υπαπαντή. Η πιο νέα εκκλησία του νησιού είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, η οποία έχει χτιστεί στα ερείπια του παλιού οικογενειακού του σπιτιού. Είναι ένας ναός με ξύλινα σκαλίσματα και επίχρυσο τέμπλο. Ανάμεσα στον μεγάλο αριθμό εκκλησιών του νησιού βρίσκονται και αρκετά μοναστήρια όπως το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και της Άγιας Ευπραξιας , τα οποία και τα δυο είναι κτισμένα σε υψόμετρο 500 μέτρων στην περιοχή Έρως. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε είτε με τα ποδιά σε μια όμορφη διαδρομή μιάμισης ώρας είτε με μια αξέχαστη διαδρομή με άλογα. Άλλα μοναστήρια είναι η Αγια Τριάδα , ο Άγιος Νικόλαος, η Αγια Ματρώνα και η Ζούρβα που βρίσκεται στο ανατολικότερο μέρος του νησιού.

Μουσεία

Στο νησί υπάρχουν τέσσερα μουσεία τα οποία είναι τα εξής:

  1. Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας στο οποίο, εκτός των άλλων, φυλάσσεται και η καρδιά του μεγάλου Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη
  2. Το Βυζαντινό Μουσείο με συλλογή από εκκλησιαστικά εκθέματα
  3. Το αρχοντικό του Λαζάρου Κουντουριώτη είναι υπό την εποπτεία της Εθνολογικής Εταιρείας
  4. Και τέλος, το αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη, ένα επιβλητικό κτίριο στην είσοδο του λιμανιού.
Location

Επικοινωνία

Τ.Θ. 169, 180 40, Ύδρα MH.T.E 0207Κ07010002801
T. +30 22980 53698
F. +30 22980 53646
  • Facebook

Newsletter