ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ύδρα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη στη γη που ξεχωρίζουν εύκολα. Είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από μια χαλαρή ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να βρείτε οπουδήποτε αλλού.

Η Ύδρα είναι ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα, που σημαίνει ότι τα μόνα μέσα μεταφοράς είναι τα γαϊδουράκια και τα θαλάσσια ταξί και, φυσικά, τα πόδια σας. Έχει επίσης μια πλούσια ναυτική παράδοση που έχει φέρει πλούτο στο νησί στο πέρασμα των χρόνων. Η Ύδρα είναι το αγαπημένο μέρος πολλών καλλιτεχνών, όπως ίσχυε για τον αείμνηστο μεγάλο ποιητή και τραγουδιστή Leonard Cohen, που έζησε στο νησί για πολλά χρόνια.

Το ξενοδοχείο Four Seasons Hydra βρίσκεται στην Πλάκες, νότια του λιμανιού της Ύδρας. Βρίσκεται ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα και πλημμυρίζει από τις θερμές αποχρώσεις των ελαιόδεντρων. Το ξενοδοχείο προσφέρει μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα του νησιού και αποτελεί κορυφαία επιλογή διαμονής από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

  • Τοποθεσία: Παραλία Πλάκες
  • Απόσταση από το λιμάνι: 35 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι ή 5 λεπτά με θαλάσσιο ταξί

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Για να φτάσετε από το λιμάνι της Ύδρας στο Four Seasons Hydra και αντίστροφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ιδιωτικά μας σκάφη, τα οποία διατίθενται δωρεάν για τους ενοίκους το ξενοδοχείου. Το σημείο αναχώρησης βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού, μπροστά από το καμπαναριό. Η διαδρομή διαρκεί 5'.

Για να φτάσετε στην Ύδρα από την Αθήνα με αυτοκίνητο, το οδικό ταξίδι διαρκεί περίπου 2,5 ώρες για να φτάσετε στο Μετόχι, ένα χωριό απέναντι από την Ύδρα. Στο Μετόχι θα βρείτε χώρο στάθμευσης όπου μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα με ένα FreedomFerry, της Hydra Lines που αναχωρεί ωριαίως ή να καλέσετε ένα θαλάσσιο ταξί (+30 22980 53690 - κέντρο ταξί).

Για να φτάσετε στην Ύδρα από το λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα Catamaran ή στο πλοίο καθώς και τα δύο αναχωρούν από την πύλη Ε8 (μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα). Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να πάρετε το μετρό (μπλε γραμμή, αλλαγή στην πράσινη γραμμή στο σταθμό Μοναστηράκι) ή το λεωφορείο αρ. X96, ή ταξί.

Back to top